Isnin, Oktober 31, 2011

PhotoBook Design

Untuk mengabdikan sebuah memori, kita sering merakamkan ia dalam bentuk gambar. Jika kamera dulu menggunakan gulungan filem sebagai perekod setiap gambar yang di ambil. Tetapi kini semua gambar di rakam dalam bentuk digital sama ada menggunakan handfon, kamera atau pelbagai gadget-gadget lain.

Jika dulu selepas gambar di ambil, kita akan cuci ia untuk melihat hasilnya, tetapi kini hasil nya tak perlu dicuci..terus di lihat atau di pindah ke komputer..maka dapat lah kita lihat ia dengan lebih besar dan jelas. Apa pun kita perlu ingat, bahan dalam bentuk digital ini akan rosak atau hilang juga...bayangkan jika rumah di rompak..pasti handfon or laptop akan hilang....mana nak cari balik gambar2 yang kita simpan di dalamnya. Maka cara penyimpanan kenangan zaman dahulu itu lebih selama. Tak ada sapa nak ambik album gambar kita. Yang bezanya dulu kita cuci sekeping2....apa kata sekarang kita gabungkan gambar2 itu dan jadikan ia dalam bentuk photobook.

Naimy art mula design photobook perkahwinan sebagai langkah permulaan. Seterusnya mengorak langkah lebih jauh dengan melakukan design bagi keluarga dan persahabatan. Terdapat pelbagai jenis photo book yang ditawarkan di pasaran, setakat ini naimy art telah melakukan design photobook bagi deboss hardcover, softcover, layflat hardcover dan fullwrap hardcover photobook.  Maka berikut adalah beberapa contoh cover yang telah di buat oleh naimy art...Jika ada permintaan lain boleh lah dirunding lagi....

cover 1

cover 2

cover 3

cover 4

cover 5

cover 6

cover 7

cover 8

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik