Rabu, April 12, 2017

Hujan Diskaun @ Bookcafe

https://bookcafe.com.my/en/?idev_id=1880


Sekarang tengah berlangsung acara HUJAN DISKAUN @BOOKCAFE sehingga 13april2017.

Antara tajuk buku yang dapat diskaun

60%

Tuhan Aku Kembali (Sham Kamikaze)
Fitrah manusia, mereka akan sentiasa mahu kembali kepada Tuhan.Inilah kisah penuh inspirasi, penghijrahan Sham Kamikaze, yang kembali menemui fitrahnya.Persoalan bila, bagaimana, dan mengapa penghijrahan itu berlaku, diceritakan kisah demi kisah. Sehingga akhirnya, beliau hidup sejahtera dalam dunia dakwah.Kisah-kisah yang boleh dijadikan sebagai titik mula, kepada sebuah penghijrahan.
Hadiah Buat Suami (Roza Roslan)
"Pandanglah... rambut beruban, mata semakin kabur, kudrat berkurangan cucu-cucu berlarian, dan anak-anak beredar pergi. Hadiah Buat Suami mengingatkan khalayak betapa pusingan kehidupan berkeluarga kembali ketika usia awal perkahwinan. Hanya berdua. Lalu Roza melalui kisah-kisahnya bertanya, " Masih ada cinta tersisa? Bukankah kita mahu bahagia di dunia dan akhirat? Tidak mahukah bertemu kembali di Firdaus?"
Revolusi IQ/EQ/SQ (Taufik Pasiak)
Apakah faktor yang membezakan kecerdasan Albert Einstein, Mike Tyson dan Michael Ballack dengan Adnan Okhtar (Harun Yahya), Dr. Zakir Abdul Karim Naik dan Ahmadinejad? 
Penjelasan lengkap dan terperinci mengenai proses minda manusia bekerja dan bagaimana emosi dan spiritualiti menempatkan diri dalam struktur minda. 
Apakah yang dikatakan mukjizat bahasa Quran dan bagaimana ia berperanan dalam menjelaskan kecerdasan minda manusia? 
Jawapan kepada persoalan mengapa Fikir, Zikir, Ilmu dan Nadzar dikatakan sebagai medan semantik minda manusia. 
 (p/s: kami dah beli dan baca sedikit buku ini...buku ini best)

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik