Selasa, Mac 26, 2019

Book Hotel di Port Dickson


 Salah satu of aktiviti kegemaran aku and korang jugak selain travel mesti suka terjah hotel-hotel yang menarik. Kadang-kadang kalau bercuti 4hari 3malam, maka tiap-tiap malam lah kitaorg akan tidur hotel lain-lain. Selalu sebelum book hotel aku akan semak kemudahan dan aktiviti apa boleh buat dekat hotel-hotel tersebut, dah sampai apa lagi kita cuba lah buat semua aktiviti. Bukan mak pak je suka buat..anak-anak pun suka. Baru-baru ni kawan aku cerita dia bawak anak-anak holiday dekat Port Dickson dan diaorang menginap dekat Lexus Hibiscus Port Dickson.  Apasal aku boldkan nama hotel itu? Sebab aku nak bagitahu yang dia cerita pasal hotel lagi banyak dari apa diaorang buat kat luar hotel. Dan dia Berjaya buat hati aku melonjak nak ke sana. So kali ini aku nak share info pasal hotel yang aku dapat dari member aku ni. Korang kalau nak cek harga korang ceklah cheap hotel booking kat online nanti kot-kot ada promotion ke.

Jarak Port Dickson dengan Kuala Lumpur makan masa kurang satu setengah jam sahaja kalau takde traffic jam. Senang je kalau nak cari lokasi Lexis Hibiscus Port Dickson ini kerana ada siganage untuk ke sini. Nanti bila korang dah sampai jangan terkejut melihat begitu ramai orang di ruang lobi. Sebabnya Lexis Hibiscus Port Dickson ni merupakan choice terbaik khusus buat orang bandar macam kita ni yang ingin menikmati percutian hujung minggu.

Nampak tak apa yang aku nampak....bunga kebangsaan

Apa yang menarik minat aku tentang Lexis Hibiscus Port Dickson ini adalah susunan bilik yang berbentuk bunga raya kalau korang boleh tengok dari atas dan setiap bilik ada swimming pool. Itulah sebab nama Lexis Hibiscus diberi. Terdapat beberapa pilihan bilik disini iaitu Presidential Suites yang terletak di bahagian stigma, Imperial Suites (stamen), Premium Pool Villas (kelopak), Executive Pool Viilas (daun) dan Sky Pool Villas (on-shore). Sebagai informasi, Lexis Hibiscus memegang dua rekod dunia oleh Guiness World Records sebagai Most overwater villas ini a single resort dan Most swimming pools in a resort. Style kan! Korang nanti aku suggest try bilik Premium Pool Villas yang terletak di bahagian kelopak. Bilik Premium Pool Viilas ini agak luas. Ada dua katil bersaiz extra-large selain mini bar, complimentary snacks, kolam mandi dan juga bilik sauna. Walaupun jarak villa agak jauh dari bangunan utama, diorang menyediakan perkhidmatan buggy bagi memudahkan pergerakan guest.

Suasana dalam bilik


Kolam mandi dalam bilik...Keseronokan apakah ini...




Banyak aktiviti boleh korang buat di dalam Lexis Hibiscus Port Dickson. Terdapat kemudahan seperti Water J Park dimana korang boleh bermain antaranya slide besar setinggi 8 meter. Tinggi tuu and fun too. Selain itu, kalau korang sukakan watersport, terdapat beberapa pilihan seperti jet ski, kayak dan banana boat. Pihak Lexis Hibiscus Port Dickson ada gak menyediakan kemudahan seperti kereta Yoyo, basikal, aktiviti memanah. Kemudahan indoor juga disediakan seperti Games Room, gimnasium, spa, pusat permainan kanak-kanak. Malah diorang ada sediakan karaoke disini. Satu lagi aktviti yang boleh korang buat disini adalah amek pakej menaiki helikopter untuk melihat panorama dari atas udara. Time ni la korang boleh tengok bunga raya dari atas.

Water J Park

Kalau korang lapar dan malas untuk drive keluar, singgahlah di Hibiscus Walk sebab terdapat beberapa gerai makanan Malaysia dibuka disini. Selain itu, Lexis Hibiscus juga mempunyai pilihan tempat lepak dan makan seperti pool bar, bistro, restoran makanan Jepun dan Cina, dan Roselle Coffe Housem dimana sarapan pagi disediakan disini. Boleh aku katakan banyak pilihan menu sarapan termasuk beberapa live stall disediakan.

Aku confident yang kalau  korang stay kat sini rasa tidak puas dengan hanya menginap satu malam sahaja. Banyak aktiviti menarik boleh dilakukan disini. Benda yang paling best ialah swimming pool dalam bilik so korang boleh mandi anytime and ada privasi terutama untuk wanita muslimah macam aku ni. Kalau korang mencari-cari lokasi percutian tak kisah lah cuti sekolah ke cuti hujung minggu, Lexis Hibiscus Port Dickson boleh dimasukkan dalam senarai korang! Cepat-cepatlah google Lexus Hibiscus Port Dickson hotel booking so korang boleh book online awal-awal. Silap-silap dapat harga murah tuu.

1 ulasan:

Sila komen yang baik-baik