Jumaat, Mac 08, 2019

No gadjet...ummu kena join aktviti dia

Assalamualaikum...aku memang kategori mak yang rimas kalau nampak anak duk mengadap handphone je. 

Maka uwais bangun je, waktu sarapan pagi aku terus cakap. "Hari ni abg tak boleh tgk u-tube dan main phone." Bila bgtaw waktu makan, selalu mood dia ok. Dia pun iakan aja...

Sebenarnya bila ummu kata no gadjet untuk anak, dengan ummu skali kena "NO GADJET". 

Lepas makan kita buat aktiviti sama-sama. Antara aktiviti yang uwais suka adalah main water colour dan baling sepak bola. Sekarang dia dah mula menunjuk minat sikit2 untuk mewarna dan melukis. Menulis jauh lg rasanya.

Campur warna

Mewarna

Tiada ulasan:

Catat Komen

Sila komen yang baik-baik