Rabu, Ogos 21, 2019

Magic clay & kids- Aktiviti cuti sekolah.

Hasil kerja anak-anak solehah
Ini adalah aktiviti ke-dua sempena cuti sekolah minggu lepas. Seminggu sebelum cuti sekolah kakak humaira dan sumayyah bagitahu yang cikgu suruh bawa plastesin ke sekolah. Balik sekolah esoknya aku tanya lah apa yang mereka kena buat dengan plastesin tu. Mereka kata, humaira warna merah, dia kena buat bunga manakala sumayyah warna hujau kena buat rumput

Maka dalam aktiviti magic vlay ini aku suruh humaira dan sumayyah buat balik apa yang mereka buat dekat sekolah. Manakala hana buat apa yang dia terlintas dalam fikiran..bila ditanya buat apa, kata nya Logo orang jahit. Tak terfikir aku dia nak buat logo.

Dalam aktiviti magic clay ini, syazwan dan uwais pun join sekali. Malangnya hasil kerja mereka tak dapat disimpan...

Sebenarnya sangat mudah untuk menggalakkkan anak-anak berkreatif. tapi adakala perasaan malas mak yang melampau malas melayan. Semoga perasaan dan kemalsan itu pergi jauh-jauh.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Sila komen yang baik-baik