Khamis, November 26, 2020

Oden King....untuk sambutan birthday abg long...

 Hujung minggu lepas dapat lah aku merasa perencah oden keluaran oden king apabila kak ipar buat oden untuk sambutan birthday abang long shamil. Pertama kali aku rasa oden adalah yang beli kat family mart, pastu yang beli dekat aeon...pada aku yang family mart itu pedas dan aeon itu cukup-cukup rasa. Sekali aja aku pernah beli kat aeon sebab tak memenuhi citarasa sangat.

Kemudian viral buat kuah oden guna paste asam pedas dan tomyam. Aku suruh kakak aku buat, memang melantak lah kami makan...kemudian aku dah tak minta oden lagi sehingga keluar pelbagi perencah oden segera di pasaran.

Itu cerita tahun lepas, tetiba nak hujung tahun kak ipar buat sambutan anak dia dengan jamuan oden. Perasaan itu sedap, memula rasa yang tak pedas, ye lah sebab anak-anak nak diutamakan dahulu. Kemudian aku cuba yang pedas. Pada aku 2-2 sedap. Cuma kalau anda seorang yang kaki pedas boleh tambah kepedasan dengan cili padi atau pekatkan kuah. Budak-budak pun duk ngulang makan. 


ini menu yang letak dalam oden itu hari... periuk noxxa je pakai buat rebus..

kan betul sedap...testimoni pun kata sedap.

siapa berminat nak order boleh hubungi nombor kat atas, tak pun wasap je kat sini...

2 ulasan:

  1. Memang menarik bila dapat makan oden puas puas. Time viral buat oden guna paste tomyam dan asam pedas tu pun beberapa kali Cik TK buat dekat rumah

    BalasPadam

Sila komen yang baik-baik