Sabtu, Jun 19, 2021

Bonus Wahed Masa PKP

 



Bila kelas Pdpr sudah bermula maka bersilatlah mak dan anak siapkan persediaan anak anak sekolah online.


Jadi apa yang penting Kerjasama dan Persediaan.


PKP 3.0 menjadikan ramai tidak dapat bekerja dan bekerja dari rumah.


Maka persediaan mental dan fizikal perlu ada.


Oleh kerana saya bercita cita cipta duit pasif atau income pasif maka saya cuba income referral dan income affiliate (boleh ke blog sy Yamanaimy)


Bagi bonus referral masa PKP ,Wahed invest ada menyediakan Rm40 bagi setiap penyertaan perlaburan.


Jadi ambil peluang ini untuk ajak saudara mara,rakan rakan melabur serendah Rm100 di Wahed invest.


Jangan lupa pelbagaikan tempat pelaburan dan pelbagaikan sumber income.


Sekian, 


Surirumah Invest & Trade😊

RESEPI BUBUR SUMSUN

Gambar ihsan google
BAHAN

  1. 1 cawan tepung beras
  2. 3 cawan santan (kalau guna santan kotak, tambah 2 cawan air)
  3. garam cukup rasa
  4. daun pandan
  5. setengah ketul gula melaka
CARA BUAT SUMSUM
  1. Gaul tepung beras dengan santan sampai sebati.
  2. Masukkan secubit garam dan kacau atas dapur sehingga berkilat.
  3. Nak tahu masak atau tak..letak atas piring sikit, tak melekat maksud dah masak
  4. Pindah bekas dan biar sejuk.
CARA BUAT AIR GULA
Masak gula melaka dalam secawan air bersama daun pandan sehingga larut.

 

Jumaat, Jun 18, 2021

Bila ada anak alergik seafood

 Assalamualaikum dan selamat tengah hari. (Hari ni mak masak, relaks sikit, so nak ceta kisah semalam)

Semalam kita masak udang, kalau dulu memang elakan masak seafood sebab ada anak yang alergik. Tapi sekarang dah boleh masak sebab kita standby juga Asmak Herbs.


Pernah pergi makan rumah saudara, dihidang udang dan ketam..dia bisik kat telinga.."nak sikit boleh". Sebab rasa kesian maka bg dia rasa kuah sikit dekat lidah dia. Dia terus kata lidah rasa gatal...masa tu belum kenal Asmak Herbs, maka menahan lah telinga ni dengan rungutan anak lidah gatal2..belum campur renungan abi dia. (sebab dah tahu anak tak boleh, bagi juga).

Ini lepas makan ketam dengan udang. Bagi ubat dia tidur.


Sekarang kalau makan seafood dan dia rasa gatal terus suruh makan Asmak Herbs. 

Walaupun dah standby Asmak Herbs, kami tetap jaga-jaga. Tak adalah bagi anak melantak sesuka hati. 

Orang kata makan berpada-pada...

Perasaan nya skrg happy lah, sebab kita dah boleh masak seafood dab anak lah tgk kita je makan, dia dah boleh makan sikit2.


#yamanaimy

#nakAsmakherbsbolehwasapsaya

Ahad, Jun 06, 2021

Unboxing PerySmith 1000w handheld vacuum cleaner xtreme series x10

 Assalamualaikum dan salam semua. Setiap rumah yang ada anak kecil pasti inginkan pembersih vacum. Bukan apa sebab ia mudah untuk kita bersihkan habuk-habuk makanan anak-anak. Kalau dulu aku guna vacum besar, memang seminggu sekali je lah aku vacum rumah. Beberapa minggu lepas Mr.Y beli PerySmith vacuum cleaner Xtream series X10. 

Ini lah vacuum nya..

    Aku suka vacuum PerySmith yang ini sebab dia ringan dan pakai ruang. Berikut detail product...

– Best in class 1000W BOOST motor
– 19,500PA maximum suction power, 4.8 meters insulated power cord
– 1.0kg super lightweight, Robust BUNA® durable body
– 4-Way floor brush, Unmatched suction power
– The multi-stage filtration system, 0.25 micron HEPA filter
– Smart overheat protection, One push removable dust bucket
– Power: 1000W, Voltage: 220V~240V
– Noise: 72dBA, Suction power: 19,500PA
– Dust capacity: 0.8L, Gross weight: 1.0kg
– Packaging Size: 46cm x 18cm x 25cm

Accessories Included:
– Aluminum telescopic tube
– 4-way floor brush
– Hepa Filter
– Crevice Nozzle

Jom layan video aku unboxing pulak...


Sebenarnya ini kali pertama aku buat video unboxing product. Ada yang berminat nak beli juga ke?